logo

   
  > Tutorials > Spiekbriefjes maken met Ti Connect Program Editor    
 

Wat gaan we doen?
Spiekbriefjes maken met Ti Connect Programm editior. Dit progamma is zéér makkelijk in gebruik. Niet alleen makkelijk, maar ook nog eens razendsnel en spiekbriefjes heb je met één knop op je GR staan. Tevens kun je ze ook meteen openen op je GR zonder eerst extra programma's te moeten installeren (zoals bijvoorbeeld bij Txtview en Ti Notefolio)! Je kunt Ti Connect Programma editor vergelijken met Ti graphlink, alleen dan in een modern jasje! Geschikt voor de Ti-84+ en de Ti-83+.

Wat heb je nodig?
- Ti Connect 1.5 Beta met Programm editor die officieel niet te krijgen is, maar op linkkabel.nl wel. Download hem hier!
- Linkkabel, bestellen kan hier.

Hoe gaan we het aanpakken?
Om te beginnen moet je de Ti Connect 1.5 Beta met Programm editor dowloaden (zie hier boven). Mocht je nog een andere versie van Ti Connect (1.6, 1.5, 1.3, etc) op je PC hebben staan, verwijder deze dan eerst. Installeer daarna pas Ti Connect 1.5 Beta met Programm editor die je in deze tutorial nodig zult hebben.

Inhoud:

1. Ti Connect 1.5 Beta met Programm editor opstarten

2. Spiekbriefjes maken met Ti Connect 1.5 Beta met Programm editor
....2.1 Vreemde tekens (wortels, macht van 2, etc) invoegen
....2.2 De Sneltoetsen (F5,F6,F7,F8)
....2.3 RAM, archief en beveiliging
....2.4 Spiekbriefje opslaan en openen

3. Spiekbriefjes verzenden

4. Spiekbriefje openen op je GR


1. Ti Connect 1.5 Beta met Programm editor opstarten


1. Nadat je het programma geinstalleerd hebt, is het tijd om het op te starten. Doe dit zoals je normaal ook gewend bent met de andere versies van Ti Connect.


2. Eenmaal het programma opgestart, controleren we eerst of je wel de juiste versie hebt geinstalleerd. Dit is erg eenvoudig. Kijk of je in het menu van Ti Connect de tekst met het plaatje ziet: TI ProgramEditor (zie screenshot hiernaast).

Als je dit ziet staan, dan heb je de juiste versie en kun je zéér snel spiekbriefjes gaan maken.

Zo niet, download de juiste versie hier.
menu
3. Druk nu op TI ProgramEditor om de "spiekbriefjes maker" te openen. Als het goed is krijg je onderstaande screenshot te zien.
geopend

4. Het programma waarmee we spiekbriefjes gaan maken is opgestart, ga naar het volgend hoofdstuk om te leren hoe je spiekbriefjes kunt maken.


2. Spiekbriefjes maken met Ti Connect 1.5 Beta met Programm editor

5. Na het openen van het programma, gaan we naar File en kiezen we voor New...

6. Het venster wat nu tevoorschijn komt is weergegeven in de screenshot die hiernaast is afgebeeld. Hier moet je kiezen voor welk type rekenmachine het spiekbriefjes bestemt is (Device Type). Uiteraard staat hier dus ook de Ti-84+ en de Ti-83+ tussen.

Vink het bolletje Programm onder Device Type aan, we willen immers een nieuw programma (spiekbriefje) maken.

Kies bij Name de naam van je spiekbriefje, bijvoorbeeld ECHFST1 (economie, hoofdstuk 1). Verzin een duidelijke naam zodat je alles straks snel terug kan vinden. Maximaal 8 karakters en de naam moet beginnen met een letter!
nieuw
7. Een groot wit venster opent waarin je nu je spiekbriefje kunt typen!

spiekbriefje_maken

8. Je kunt nu dus gewoon tekst zelf typen, kopieren of plakken van een ander bestand, in het programma. Tevens kun je ook allemaal gekke tekens toevoegen (de wortel, macht van 2, etc) en kun je sneltoetsen aan die tekens toekennen. Erg handig allemaal! Hieronder volgt meer uitleg.


2.1 Vreemde tekens (wortels, macht van 2, etc) invoegen

9. Links in het programma zie je een kolom met de naam Functions, zie je deze niet staan? Tover hem dan te voorschijn door naar het menu View te gaan en te kiezen voor Function Tree.

10. Dubbel klik op Ti-83 Plus (of Ti-84 Plus als je een Ti-84+ rekenmachine hebt) in de Function kolom en de menu's die ook aanwezig zijn op je rekenmachine worden geopend.

11. Vanuit deze lijst kun je elk gewenst wiskundig symbeel toevoegen.

12. Om "tot de macht 3" in te voeren, ga je naar Math -> Math -> 3, precies de zelfde stappen die je zou ondernemen op je rekenmachine.

13. Je sleept de symbolen gewoon naar de gewenste positie in je spiekbriefje.

14. Dubbelklikken kan ook, dan word het symbool geplaats waar de cursor op dat moment staat.
function2.2 De Sneltoetsen (F5,F6,F7,F8)
15. De sneltoetsen in dit programma zijn zéér makkelijk, wat zijn sneltoetsen zul je misschien denken? Achter zo'n sneltoets zit gewoon een wiskundig symbool uit de Function kolom. Erg makkelijk dus als je bijvoorbeeld vaak het wortel teken nodig hebt.

16. Om een symbool een sneltoets te geven navigeer je naar het gewenste symbool in de function kolom.

17. Sleep het symbool nu naar de gewenste sneltoets bovenaan in het programma, je kan 4 sneltoetsen gebruiken, F5, F6, F7 en F8.

18. Zoals in de screenshot hiernaast te zien is, kunnen er meerdere symbolen worden toegekend aan de sneltoetsen.
sneltoets

19. Om nu zo'n sneltoets te gebruiken in je spiekbriefje, ga je met je cursor staan waar je het gewenste symbool wilt hebben. Druk daarna een van de sneltoetsen in (F5, F6, F7 of F8)

20. Na een tijdje kan het zo zijn dat je zoveel symbolen hebt toegekend aan één sneltoets dat je een hele waslijst krijgt. Onoverzichtelijk wordt het dan. Je kunt de sneltoetsen "resetten" door naar het menu Actions te gaan en te kiezen voor Reset Function Keys. In dit menu heb je de keuze om alleen één bepaald soort sneltoets te resetten (F5 alleen bijvoorbeeld) of om alle sneltoetsen te resetten (Reset All)


2.3 RAM, archief en beveiliging

21. Je kunt je gemaakte spiekbriefje naar het RAM of ARCHIEF zenden. Boven aan je spiekbriefje heb je de keuze. Zet een bolletje voor jouw keuze.

22. Het spiekbriefje beveiligen kan ook, dan kan niemand hem editten, maar let op! Dan kun jij het spiekbriefje ook niet meer lezen! Dus nooit beveiliging aanvinken!


2.4 Spiekbriefje opslaan
en openen

23. Denk eraan dat je je spiekbriefje geregeld opslaat. Ga naar het menu File en kies voor Save (opslaan) of Save As (opslaan als.., een andere bestandsnaam). Navigeer naar de map waar je het spiekbriefje wilt opslaan en kies voor Opslaan. Let op dat dat je het als *.8xp bestandje opslaat (staat standaard geselecteerd)

24. Spiekbriefje snel opslaan kan ook, klik gewoon op het "opslaan" icoon in het programma (blauwe diskette)

25. Spiekbriefje open je door op het gele mapje te drukken in het programma of naar het menu File > Open... te gaan.
opslaanals


3. Spiekbriefjes verzenden


26. Spiekbriefje gemaakt en opgeslagen? Laten we het eens gaan verzenden. Verbind je GR nu met je pc doormiddel van de linkkabel.

27. Klik nu op de rekenmachine met het gele pijltje langs de sneltoetsen. Je spiekbriefje wordt verzonden naar je rekenmachine! verzend_spiekbriefje


4. Spiekbriefje openen op je GR

28. Koppel je GR los van de linkkabel(als die er nog aan zat...).
29. Zorg dat het ''rekenvenster'' helemaal leeg is (dat er geen berekeningen opstaan)
30. Druk op de [PRGM]-toets, selecteer in die lijst jouw tekstbestandje (de naam daarvan) en druk op [ENTER].
31. Dan komt er een fout melding, selecteer dan GOTO en druk op [ENTER].
32. En zie hier, jouw spiekbriefje!
33. Om terug te keren naar het rekenscherm druk je eerst de gele [2ND]-toets in en daarna druk je de [MODE]-toets in.
einde tutorial

 
- - Linkkabel.nl is een onderdeel van ROFAR - © 2003-2013 - Contact