logo

   
  > Tutorials > Hoe pak ik iets uit?    
 

Wat gaan we doen?
Gedownloade spelletjes uitpakken met het programma Winrar.

Wat heb je nodig?
- Winrar

Hoe gaan we het aanpakken?
Als je iets download voor je rekenmachine, zoals een spelletje, progamma of iets anders, zit het meestal ingepakt. Je moet het bestand dus eerst uitpakken voordat je het naar je GR kan verzenden. het beste programma wat je hiervoor kunt gebruiken is Winrar. Dit een een 40 dagen Trial versie, maar ná 40 dagen doet hij het nog steeds! Hoe dat komt geen idee, maar het werkt gewoon na 40 dagen.

De twee meest bekende inpak formaten zijn:
- ZIP bestanden
- RAR bestanden

Je kunt ze allebei met Winrar uitpakken! Hoe? Dat lees je allemaal hieronder.

Deze tutorial is in 2 delen verdeeld:
1. Winrar installeren
2. Winrar gebruiken

1. Winrar installeren:

1. Download Winrar en open het installatie bestand. je kunt door op ''Bladeren'' te klikken de installatie map veranderen. Klik op ''Installeren'' om het programma te installeren naar je hardeschijf. 1
2. Even wachten, alle bestanden worden nu uitgepakt en geinstalleerd. 2
3. Na de installatie krijg je het venster hiernaast. Het makkelijkste is gewoon om alles aan te vinken, behalve ''ISO''. Mocht je niet weten wat ''WinRAR integreren in Windows-shell'' inhoudt? Klik dan even op ''Help'' langs de ''OK'' knop. Als je het allemaal goed hebt ingesteld, dan op de ''OK'' klikken. In het volgende venster op ''Gereed'' drukken en Winrar is geinstalleerd. bestands type selecteren

2. Winrar gebruiken:

De interface van Winrar is zéér duidelijk. Elke keer als je een bestandje wilt uitpakken, gaat het op de manier zoals hieronder is beschreven. Het maakt niet uit of het een zip of rar bestand is.

4. Open Windows Verkenner en ga naar het bestand wat je net hebt gedownload bijvoorbeeld van ticalc.org.

5. Dubbelklik op het bestand, er opent zich een venster, dit is Winrar.

6. Klik in dit venster op ''Uitpakken in''.

7. Je komt in het venster waar je wat opties kan instellen. Kijk alleen even naar het Doelpad, dit zou je eventueel nog kunnen veranderen. Zet ook even een vinkje voor '' Bestanden weergeven in Verkenner''. Dit zorgt ervoor dat Winrar na het uitpakken de map meteen opent.

8. Klik nu op ''Instellingen opslaan''. Nu onthoud Winrar wat je net hebt aangevinkt hoef je niet de hele tijd dat hokje aan tevinken.

9. Nog even op ''OK'' klikken en alles word uitgepakt. Binnen enkele seconde verschijnen de uitgepakte bestanden in de Windows Verkenner.

map selecteren
   
10. Alle bestanden zijn nu uitgepakt. Je hoeft ze alleen nog meer te verzenden, hoe je dat allemaal moet doen kun je terug vinden op de tutorial pagina.einde tutorial
 
- - Linkkabel.nl is een onderdeel van ROFAR - © 2003-2013 - Contact