logo

   
  > Tutorials > Update de Ti-83+/Ti-84+ met Ti Connect 1.6    
 

Wat gaan we doen?
Het OS (Operating System) updaten. Je kunt het vergelijken met Windows update, je rekenmachine word stabieler, krijgt betere prestaties en noem maar op! Je kunt alleen je OS updaten als je een rekenmachine hebt met zogenaamd FLASH geheugen, zoals de Ti-83 Plus en de Ti-84 Plus. We gebruiken voor deze update Ti Connect 1.6.

Wat heb je nodig?


- Ti Connect 1.6

- Linkkabel

- Nieuw Ti-83+/Ti-84+ OS (wel eerst registeren voordat je kan downloaden)
Download new Ti 83+ osHoe gaan we het aanpakken?

Voor dit stappenplan moet je een linkkabel hebben! Je kunt er hier eentje bestellen voor 11 Euro als je zelf geen linkkabel hebt. Ik ben er vanuit gegaan dat je al Ti Connect 1.6 hebt geinstalleerd en dat je weet hoe deze programma's werken. Zo niet, lees dit dan even door.

Ik ben niet verantwoordelijk als het updaten van het OS verkeerd gaat. Het kan bijna niet mis gaan, maar je weet maar nooit. Let erop dat de batterijen van je rekenmachine niet leeg zijn! Één kleine onderbreking tijdens het updaten van je rekenmachine kan heel je rekenmachine onbruikbaar maken!

Ook het RAM wordt gereset! Zorg er voor dat je eerst een back-up maakt of alles naar het Archief (Flash Geheugen) verzendt! Het Archief wordt niet gereset tijdens de OS Update.

1. Verbind je rekenmachine met de computer met behulp van de linkkabel. Open Ti Connect 1.6.

2. In Ti Connect ga je naar TI DeviceExplorer.

3. De software gaat automatisch naar je GR zoeken.
Ti Connect hoofdvenster
5. Ga nu naar Tools > Ti OS Downloader.
Ti os downloader
6. Zodra je daar op heb geklikt, verschijnt het scherm dat hiernaast staat afgebeeld. Als je een linkkabel bij de TexasCable Webshop hebt gekocht, moet je als cable Type selecteren: ''Black Cable''. Als je een orginele serieele kabel hebt (dus geen USB), kijk je even naar kleur van je kabel. Is hij zwart? Dan is het een ''Black Cable''. Is hij grijs? Dan is het een ''GreyCable''. Heb je een USB kabel? Dan ''USB Cable'' selecteren. Bij Port moet je selecteren waar je GR op aangesloten is. Als je de goede instellingen hebt gezet, klik je op Next. Deze gegevens staan eigenlijk al goed, aangezien het programma net je GR moest opzoeken.
Selecteer de opties
7. Het volgende venster verschijnt. Als eerste (1) moet je het nieuwe OS op je hardeschijf zoeken en deze openen. Als tweede (2) word geadviseerd om de batterijen eruit te halen, dit hoeft niet en zou ik ook niet doen.

8. Klik op de grote ''START DOWNLOAD'' knop.


Start de OS update

9. Nu is het een kwestie van wachten. Bij mij duurden het upgraden ruim 10 minuten. Zorg dat je je computer en je rekenmachine met rust laat! Één onderbreking en de operatie is mislukt! Op je GR kan je ook de status bijhouden hoe ver de update al is.

10. Na een tijdje verdwijnt het scherm op je computer en is de update geslaagd.

11. Zet je GR uit en zet hem weer aan. Het nieuwe OS is actief.

12. Ga naar [2nd] > [+] > [1: About...] om te zien als daar het nieuwe versie nummer staat. (In dit geval 1.18)

13. Klaar!

OS update aan het uitvoeren
 
- - Linkkabel.nl is een onderdeel van ROFAR - © 2003-2013 - Contact