logo

   
  > Tutorials > Hoe kan ik op een makkelijke manier ''groupen'' verzenden naar een Ti-83(+)/Ti-84+    
 

Wat gaan we doen?
Veel spellen en programma's zijn in groupen gestopt. Je kunt dit vergelijken met een zip of rar bestandje. Een heleboel bestandjes bij elkaar in één groot bestand gestopt. Deze truc wordt ook gebruikt in de ''rekenmachine wereld'', je kunt de bestandjes herkennen aan de extensie blabla.8xg (voor Ti-83+/Ti-84+) en blabla.83g (voor de Ti-83). Als je deze groupen verzend, worden deze automatisch uitgepakt op de Ti-83. Maar Ti-83+/Ti84+ gebruikers moeten het bestandje zelf uitpakken op hun rekenmachine. Hier laten we zien hoe je zo'n bestandje uitpakt op je rekenmachine én op de computer.

Wat heb je nodig?
- Minimaal Ti-Connect 1.5
- Linkkabel

Hoe gaan we het aanpakken?
Vooraf: de group functie kun je ook ''misbruiken'', zo kun je er spiekbriefjes mee verbergen, hoe dat moet lees je allemaal in de '' Hoe kan ik mijn spiekbriefjes verbergen op mijn grafische rekenmachine?'' tutorial.

Deze tutorial is verdeeld in twee hoofdstukken:

1. Groupen verzenden naar je Ti-83+/Ti-83/Ti-84+
....1.1 Groupen uitpakken op je rekenmachine
....1.2 Groupen verwijderen op je Ti-83+/Ti-84+

2. Groupen uitpakken op je computer
....2.1 verzenden naar je Ti-83+/Ti-83/Ti-84+

1. Groupen verzenden naar je Ti-83/Ti-83+/Ti-84+
Ti-83:

Verzenden van .83g bestandjes naar de Ti-83 gaat gewoon op de normale manier zoals je altijd alle bestandjes verzendt. Je kunt dit gewoon met Ti Connect doen. Uitleg hoe je bestandjes moet verzenden vind je op de tutorial pagina.

Ti-83+/Ti-84+
Ook bij de Ti-83+ en de Ti-84+ moet je de groupen normaal verzenden, echter kun je deze niet ''snel verzenden'' (rechts klikken op bestand en kiezen voor verzenden). Deze bestandjes moet je dan ook gewoon via de normale manier verzenden via Ti DeviceExplorer. Uitleg hoe je bestandjes verzend kun je allemaal terug vinden op de tutorial pagina. Let op! De group wordt automatisch naar het Flash (Archief)Geheugen verzonden! Je kunt groupen niet naar het RAM zenden!


1.1 Groupen uitpakken op je rekenmachine
Ti-83:
Uitpakken hoeft niet meer, de Ti-83 pakt de groupen automatisch uit. Je kunt de bestandjes die in de group zaten gewoon bekijken via de bekende PRGM-knop.

Ti-83+/Ti-84+
De group is naar het flash geheugen verzonden. Tijd om het eens uit te pakken op je rekenmachine zelf.

1. Druk de gele toest [2ND] in. Druk daarna de [+] toest in.

2. Je belandt in het zogenaamde MEMORY menu. Hier kun je van alles en nog wat instellen wat met het gehugen te maken heeft. Resetten, bestandjes verwijderen en nog veel meer. Wij gaan in dit menu naar optie 8:Group. Druk [8] in of scrol naar beneden en zodra je bij 8:Group bent, druk je op [ENTER]

memory display
3. Nu moet je 1 keer naar rechts klikken, zodat je in het UNGROUP-menu komt. De naam zegt het al, de bestandjes in de group, gaan we nu uit de group halen. Selecteer de gewenste group en druk vervolgens op [ENTER] groupen overzicht
4. Als het goed is dan krijg je het schrem dat hier rechts is afgebeeld te zien, alle bestandjes in de group zijn uitgepakt! Druk op [CLEAR] om terug te gaan naar je ''rekenscherm''. Kijk in het PRGM-menu en zie daar, de bestandjes die in de group zaten staan nu allemaal keurig in het bekende PRGM menu. ungrouping

1.2 Groupen verwijderen op je Ti-83+/Ti-84+
Als alle bestandjes zijn uitgepakt, zit de group nog altijd in het Flash Geheugen. Dit is nergens voor nodig want je hebt het toch niet meer nodig, dit moeten we dus ook even verwijderen om flink wat ruimte vrij te maken.


5. Druk achter een volgens in: [2ND] -> [+] -> [2].

6. Je komt nu in het ''verwijder menu''. Hier kun je bestandjes handmatig verwijderen. Wij willen nu groupen verwijderen. Selecteer hiervoor C:GROUP, helemaal naar onder scrollen en op [ENTER] drukken.
naar group gaan
7. In dit menu zie je alle groupen. Selecteer een group door middel met de omlaag/omhoog pijltjes toetsen en druk op de [DEL]-toets. Bevestig dat je de group wilt verwijderen door 2:Yes te selecteren en op [ENTER] te drukken.

8. De group met de bestandjes erin is verwijderd!
verwijderen group

2. Groupen uitpakken op je computer
Om groupen eerst uit te pakken op je computer en daarna alle bestandjes die daarin zitten te verzenden heb je Ti Connect 1.6 nodig. Deze stappen gelden zowel voor de Ti-83 als de Ti-83+ en Ti-84+.

Het is 'best veel werk' om zo'n group op je GR uit te pakken. Het is makkelijker dat je ze éérst uitpakt op de computer en daarna de bestandjes gaat verzenden, zo hoef je niks meer uit te pakken op je GR en kun je meteen beginnen met het spel/programma!

9. Het uitpakken van een .83g of .8xp bestandje op de computer is makkelijk. Open Windows Verkenner en navigeer naar de map waar het bestandje staat.

10. Dubbel klik nu op het group bestandje (.83g of .8xp) en er opent zich een nieuw venster. In dit venster staan alle bestandjes die in de group zitten. Uitgepakte group
11. Rechts onder in het scherm zie je een plaatje met een map en een vergroot glas. Dit betekent dat je nu in een group aan het kijken bent. group logo


2.1 Verzenden naar je Ti-83+/Ti-83/Ti-84+
We gaan nu de bestandjes in de group verzenden naar je rekenmachine. Deze stappen gelden zowel voor de Ti-83 als de Ti-83+ en Ti-84+.

12. Selecteer de bestandjes in de group die je wilt verzenden. Je kunt er meerdere selecteren door de CTRL-toets (control toets) in te houden en te klikken op de bestandjes die je wilt verzenden.


13. Klik nu rechts op een van de bestandjes en kies voor ''Send To Device''. Zorg er wel voor dat je je rekenmachine al hebt verbonden met de computer met behulp van een linkkabel!
bestandjes selecteren

 

Overview Send To Ti Device
14. Ti Connect Send To Ti Device gaat meteen opzoek naar je rekenmachine. Als het programma de rekenmachine heeft gevonden krijg je het venster te zien wat hierboven is afgebeeld.

15. Bij nummer 1 komt te staan naar welke rekenmachine de bestandjes worden verzonden. Als hier staat ''Sending to Nothing'' of iets in de trend van ''Could not find Device'' dan klik je op ''Select Device'' zodat het programma als nog naar je rekenmachine gaat zoeken.

16. Bij nummer 2 kun je per bestandje aangeven of je het naar het Archief of RAM geheugen wilt zenden. Standaard zendt het programma alles naar het archief. Je kunt op ''Archive'' klikken en dan verschijnt het menutje wat je op de afbeelding hierboven ziet bij nummer 2.
17. Alles goed ingesteld? Tijd om alles te verzenden. Klik op ''Send To Device''. Even wachten en de bestandjes uit de group staan nu allemaal los op je rekenmachine. Je kunt ze oproepen via het bekende PRGM menu.einde tutorial
bestandjes uit group verzenden
 
- - Linkkabel.nl is een onderdeel van ROFAR - © 2003-2013 - Contact