logo

   
  > Nieuws    
 

De nieuwspagina van linkkabel.nl. Zowel nieuws over de linkkabels, grafisch rekenmachines en site nieuws zijn op deze pagina te vinden.

Kleur herkenning:
> Nieuws: witte achtergrond.
> Technisch nieuws: gele achtergrond.
> Ander interessant nieuws: grijze achtergrond.

06-04-2013
Na al die jaren wachten is het dan eindelijk zo ver: Texas Instruments heeft zijn nieuwe versie van Ti Connect gepresenteerd. Het programma gaat van versie 1.6 een grote sprong vooruit naar versie 4.0. Wat er nieuw is? Geen idee, maar dat gaan we snel ontdekken. Iniedergeval iedereen zo snel mogelijk Ti-Connect 4.0 downloaden want deze versie werkt prima onder Windows 7 en windows 8.

14-10-2012
Linkkabel.nl heeft een nieuwe layout gekregen, eigenlijk al ergens rond 2008 op de planning, maar nooit van gekomen. 4 jaar later dan toch maar doorgevoerd!

09-03-2011
Linkkabel Webshop is definitief gesloten en komt niet meer terug!


14-02-2010
Vanaf nu kun je weer een USB linkkabel voor de Ti-84+ in de webwinkel bestellen! Helaas is de linkkabel voor de Ti-83+ nog niet leverbaar.


11-01-2010
Vanaf 15 januari 2010 sluit Linkkabel.nl de Webshop voor onbepaalde tijd. Reden hiervoor zijn persoonlijke omstandigheden op dit moment. Alle bestellingen die voor 15 januari binnen zijn gekomen worden gewoon afgeleverd. Het is nog niet bekend wanneer de webshop weer open gaat, hopelijk wel voordat de eindexamens weer beginnen zodat je het maximale uit je rekenmachine kunt halen zoals de afgelopen jaren! De website www.linkkabel.nl met alle tutorials zal gewoon online blijven!


23-10-2009
Koop in onze webshop een Ti-84+ USB Linkkabel zodat je je rekenmachine op de laptop via de USB-poort kunt gebruiken. Speciale introductie prijs voor maar 4 euro!


05-10-2009
Mis je een tutorial? Wil je graag iets weten over de rekenmachine of de linkkabel? Laat het ons weten zodat wij er een tutorial over kunnen schrijven!


29-03-2009
Aantal wijzigingen met betrekking tot het bestellen van een linkkabel in de webshop.

Vanaf nu (29-03-2009) worden er alleen nog maar linkkabels in het weekend verzonden!
Wat betekend dit voor jou? Simpel, bestel je een linkkabel op een doordeweekse dag, dan wordt deze linkkabel het weekend gemaakt en direct verzonden (mits je betaling bevestigd is) zodat je de linkkabel maandag in huis hebt.


02-11-08
[Tijdelijk uitgesteld, medio 2009 meer informatie]
Linkkabel.nl gaat op de schop! De site wordt ovezichtelijker en er komen nieuwe tutorials. Daarbij worden de oude tutorials herschreven zodat ze duidelijker worden. Ook worden er allerlei dingen binnen linkkabel.nl aangepast, zowel qua lay-out als achter de schermen. Dit gebeurt allemaal de komende weken. Hierdoor kan het zijn dat bepaalde delen van de website tijdelijk buitenwerking worden gezet. Hiervoor excuses! Blijf linkkabel.nl dus in de gaten houden. Kleine veranderingen worden zo snel mogelijk doorgevoerd zodat je er meteen profijt van krijgt.


21-05-08
Deze dagen dus extra snelle verzending van de linkkabels voor je eindexamen. Zo heb je de linkkabel mooi optijd voor je examen binnen, mocht je wat later zijn met bestellen!


27-04-08
Bestel nu alvast je linkkabel voor de eindexamens, dan weet je zeker dat je hem op tijd hebt! De examens voor havo, vwo en andere richtingen komen er weer aan! Daarom is het verstandig, als je je GR tijdens het examen wilt gebruiken om bijvoorbeeld notities in te maken, nu alvast een linkkabel te kopen. Dan heb je de linkkabel vóór de examens binnen en kun je met een gerust hart de eindexamens maken. Bestellen kan hier. Tijdens het eindexamen hoeft je grafische rekenmachine (Ti-83, Ti-83+, Ti-84+) niet gereset te worden***! Met andere woorden, alles wat jij erin zet kun je gewoon openen tijdens het eindexamen. Tutorials over spieken met je rekenmachine vind je hier.

***=Bron: De officiele eindexamen site (Bij puntje C lezen)


10-02-08
Vanaf februari 2008 is de huidige linkkabel vervangen door een nieuwe linkkabel. Deze linkkabel is zo gemaakt dat deze multifunctioneel is. De nieuwe linkkabel bevat namelijk een 3,5mm naar 2,5mm convertor. Met deze convertor kun je de linkkabel op je Ti-83, Ti-83+ of Ti-84+ aansluiten. Máár ook kun je deze convertor gebruiken om je oordopjes op je mobiele telefoon aan te sluiten. Dat is dus dubbel voordeel voor de zelfde prijs. Een voorbeeld is de Nokia 6300. Deze beschikt over een 2.5mm ingang voor de oordopjes. Hier kun je dus géén normale oordopjes aansluiten. Door de linkkabel convertor te gebruiken lukt dit wel! Zo zijn er nog talloze type mobiele telefoons waar dit mogelijk is met de linkkabel convertor.

En het leuke is, de prijs blijft het zelfde. Voor 11 euro heb je een linkakbel inclusief linkkabel convertor in huis. Bestel hem
hier! Voor meer informatie over de nieuwe linkkabel, klik hier!--- 2007 archief ---

04-11-07
Interactieve tutorial over algemene functies zoals grafieken maken en berekeningen uitvoeren. Hier te vinden!

14-04-07
Die tweede tutorial moet nog komen, maar de eerste is er al. Snel menu's in je spiekbriefjes bouwen, erg makkelijk!

05-04-07

Nee, geen late 1 april grap. Binnenkort op linkkabel.nl twee nieuwe tutorials over spieken met je grafische rekenmachine (ti-83, ti-83+, ti-84+). Blijf de site in de gaten houden! Een tutorial zal gaan over menu-items in "normale" spiekbriefjes, de andere tutorial zal gaan over Txtview, maar dan zonder die gekke zwarte vensters!

02-04-07
Bestel nu alvast je linkkabel voor de eindexamens, dan weet je zeker dat je hem op tijd hebt! De examens voor havo, vwo en andere richtingen komen er weer aan! Daarom is het verstandig, als je je GR tijdens het examen wilt gebruiken om bijvoorbeeld notities in te maken, nu alvast een linkkabel te kopen. Dan heb je de linkkabel vóór de examens binnen en kun je met een gerust hart de eindexamens maken. Bestellen kan hier. Tijdens het eindexamen hoeft je grafische rekenmachine (Ti-83, Ti-83+, Ti-84+) niet gereset te worden***! Met andere woorden, alles wat jij erin zet kun je gewoon openen tijdens het eindexamen. Tutorials over spieken met je rekenmachine vind je hier.

***=Bron: De officiele eindexamen site (Bij puntje C lezen)


25-02-07
Vanaf februari 2007 worden er alleen nog maar linkkabels in de Webshop verkocht...Voorheen werden er ook nog CD-rs, bouwpakketjes, losse onderdelen en combinatie pakketjes (linkkabel + CD-R etc) verkocht. Dit is vanaf nu allemaal afgelopen. Er kunnen nu alleen nog maar linkkabels worden besteld. Zo worden de bestellingen vanaf nu sneller afgewerkt.

15-01-07
Tja...eindelijk, na een paar maanden niks gehoord te hebben, is er nu toch echt een nieuwe tutorial. Een nieuwe tutorial over spieken nog wel. Deze tutorial gebruikt een programma wat eingelijk een moderne versie van Ti Graphlink is! Ja, Ti Graphink is oud, werkte niet goed, enzovoort. Dat is nu voorbij met de moderne versie hiervan. Klik hier om snel te lezen wat deze nieuwe spiekmethode inhoudt!--- 2006 archief ---


19-09-06
Tja....toch nog slecht nieuws over de prijs van de linkkabels. Helaas, na 2,5 jaar is de linkkabel géén 10 euro meer. De prijs is met precies 1 euro opgeschroeft. Dit is gedaan omdat binnenkort de verzendkosten van de TPG verhoogd worden. Dit gaat onder andere extra geld kosten om de linkkabels naar jullie toe te verzenden én om de spulletjes waarmee de linkkabels gemaakt worden hier na toe te krijgen. Een andere reden is dat de leverancier, waar we de spulletjes halen om de linkkabels in elkaar te zetten, ook zijn prijzen verhoogd heeft.

11-09-06

De Texas-Texas kabels en de Texas-Music kabels zijn nu voorgoed verdwenen uit ons assortiment. We gaan ons nu puur richten op de linkkabels. Dit doen we express zodat we sneller alle bestellingen kunnen afwerken. Er zit vrij veel werk in de Texas-Texas kabels, ook al zou je dit niet zeggen als je de Texas-Texas kabel ziet.

22-08-06
Inmiddels is de vakantie periode voorbij en moet iedereen weer naar school! Linkkabels kunnen dus ook weer besteld worden! De prijs blijft uiteraard, net zoals de voorgaande jaren, gewoon 10 euro! Géén prijsverhogingen dus. [update 19-09-06: helaas door omstanigheden word de linkkabel met één euro opgeschroefd]

20-07-06
Wegens de vakantieperiode is de Texascable Webshop gesloten tussen 20 juli 2006 en 20 Augustus 2006. Bestellen kan in deze periode ook niet!

24-04-06
De examens voor havo, vwo en andere richtingen komen er weer aan! Daarom is het verstandig, als je je GR tijdens het examen wilt gebruiken om bijvoorbeeld notities in te maken, nu alvast een linkkabel te kopen. Dan heb je de linkkabel vóór de examens binnen en kun je met een gerust hart de eindexamens maken. Bestellen kan hier. Tijdens het examen hoeft je grafische rekenmachine (Ti-83, Ti-83+, Ti-84+) niet gereset te worden***! Met andere woorden, alles wat jij erin zet kun je gewoon openen tijdens het eindexamen.

***=Bron: De officiele eindexamen site (Bij puntje C lezen)

23-02-06
Keertje een linkkabel op www.linkkabel.nl gekocht? Maar een paar keer gebruikt en daarna maar in een hoekje gegooid? Zonde van je geld! Ruil hem nu in en krijg 5,50 Euro terug. Lees er alles over op de inruilpagina.


05-02-06
Vanaf vandaag heeft www.linkkabel.nl een tweede domeinnaam erbij. Deze luidt, www.texascable.be. Inderdaad, de extensie is .be. Speciaal voor onze belgen zullen we maar zeggen. Zodra je texascable.be intypt, wordt je meteen doorgestuurd naar linkkabel.nl.


--- 2005 archief ---


30-11-05
We zijn overgestapt naar een nieuwe webhost aanbieder. Het kan voorkomen dat de site nog niet optimaal werkt. Site wordt momenteel overgeplaatst. Onze excuses voor het ongemak.

16-11-05
Tijd voor vernieuwing. Vanaf nu zijn er op linkkabel.nl niet alleen de normale tutorials te vinden, maar ook zogenaamde video tutorials. De video tutorials hebben wij in het leven geroepen voor mensen die echt niet weten hoe een linkkabel werkt, video materiaal is voor hun een uitkomst, geen lange teksten maar gewoon right to the point beeld materiaal. De video tutorial pagina is uiteraard nog lang niet af, maar het begin is gezet. Veel kijk plezier.

01-11-05
Een veel voorkomend probleem is dat wanneer je iets naar een Ti-84+ verzend, je een error krijgt tijdens de verzending. Dit komt in de meeste gevallen voor bij zelf gemaakte spiekbriefjes die in Ti-GraphLink zijn gemaakt. Ook kan deze error komen wanneer je spelletjes of andere programmatjes naar je Ti-84 plus probeert te verzenden. Erg vervelend allemaal. Gelukkig heeft linkkabel.nl ook een Ti-84+ en is op onderzoek uitgegaan. Het resultaat van ons onderzoek is dat een programma op de Ti-84+ dé dader is. Het heeft de naam: Transfrm. Dit staat standaard op elke Ti-84plus geinstalleerd (onder de APPS knop). Verwijder dus het programma Transfrm om probleemloos spiekbriefjes en andere spellen/programma's naar je Ti-84+ te verzenden. Mocht dit bij jouw Ti-84 niet werken, laat het ons dan even weten!

21-10-05
Het kan voorkomen dat je een popup te zien krijgt als je linkkabel.nl bezoekt. Deze popups zijn niet van ons afkomstig. Linkkabel.nl is volledig reclame vrij. Wie doet dit dan wel vraag jeje natuurlijk af? Helaas is de teller, die bijhoud hoeveel bezoekers wij krijgen de boosdoener. Wij zoeken daarom naar een nieuwe teller zonder popups en dergelijke.
[Update 3-11-05]

De Nedstat basic Teller (tegenwoordig Webstats4u) is van onze site gehaald, dit vanwege ongewenste popups. We zijn over gestapt op een andere teller. Hier de screenshots van de statistieken tot en met 3 November van Webstats4u, altijd leuk om te bewaren:

* Aantal bezoekers op de Home Pagina van linkkabel.nl (4 juli 2004 t/m 3 november 2005)
* Aantal bezoekers op de Tutorial Pagina van linkkabel.nl (13 maart 2005 t/m 3 november 2005)
* Aantal bezoekers op de Nieuws Pagina van linkkabel.nl (2 april 2005 t/m 3 november 2005)
* Totaal plaatje

Vaarwel Webstats4u!

30-09-05
Mensen die in 2005 een Ti-83+ hebben gekocht kunnen te maken krijgen dat MirageOS niet goed wordt weergegeven op hun scherm. Dit heeft te maken dat Ti-83+ versies uit 2005 een andere LCD driver bezitten dan de eerdere versies. Zo wordt MirageOS scheef weergegeven, zoals op deze foto te zien is. Heb je ook last van dit probleem, download dan nu de MirageOS LCDFix versie. Dit bestand bevat de gefixte versie voor MirageOS. Verwijder éérst de oude ''verkeerde'' MirageOS van je GR. Upload daarna de ''goede'' versie van MirageOS. Je vind de gefixte mirageOS op onze download pagina.

22-09-05
Na onze datalimiet bereikt te hebben is linkkabel.nl een aantal dagen offline geweest. Maar we zijn weer terug, alles werkt weer zoals het zou moeten.

16-08-05
Wegens omstandigheden is de TexasCable Webshop van 21 augustus tot en met 11 september gesloten! Mocht je nog een linkkabel nodig hebben voor het begin van het nieuwe schooljaar, bestel hem dan voor 21 augustus zodat hij op tijd bij je in de brievenbus ligt. Betalingen van bestellingen vóór 21 augustus die tussen 21 augustus en 11 september worden bijgeboekt op onze rekening worden verstuurd met een mogelijke vertraging van een kleine week.

07-08-05

De TexasCable Webshop is weer open. Bestellen weer mogelijk.

01-07-05
De TexasCable Webshop is van 2 juli tot en met 8 augustus gesloten.

18-04-05
Foto's van de nieuwe linkkabel staan op de site! Helaas is zijn deze nieuwe linkkabels nog niet te koop, ze zitten nog in de test fase! Wel hebben deze en andere foto's een eigen plekje op de site gekregen: ''Texas Foto's''.

11-04-05
Wow! Een linkkabel met wel héél erg felle kleuren! Vanaf vandaag zijn er nieuwe linkkabels gekomen met super felle kleuren. Géén dof rood kleurtje meer, zoals eerst het geval was. Nee, fel blauw, fel oranje, fel rood, fel groen, de keuze is aan jou! Foto's volgen snel! Voor de duidelijkheid: de kabel blijft gewoon helemaal zwart (zoals hij altijd al was), alleen het lichtje wat er in zit, kan nu van een andere fellere kleur worden voorzien!

04-04-05

De grote wisseltruc

Om dit verhaal te begrijpen, is het raadzaam om ''C15 en zijn omstanders'' te lezen.

Nee, nu mijn Ti-83+ dood is ben ik niet in voor een grapje. Dit is dus géén late 1 April grap. Dit is de harde werkelijkheid. Het probleem startte toen mijn Ti-83+ was overleden. Aan de ene kant was ik blij, ik was de ontdekker van de beruchte condensator die je moest vervangen om je Ti-83+ sneller te maken. Aan de andere kant was ik beland in een rouwproces omdat ik mijn Ti-83+ had verloren door deze wetenschappelijke ontdekkingsreis.

Ik begon nog eens mijn foto's die ik had gemaakt van mijn overleden Ti-83+ te bekijken. Ik keek er minuten lang na. En toen schrok ik! En niet zo'n klein beetje ook. Er was één groot probleem. Een probleem wat grote gevolgen zou kunnen hebben. Een probleem dat vele rekenmachines rechtstreeks de hemel in kon schieten. Een écht bedreigend probleem. Er was dus een probleem. Maar wat?

Gelukkig had ik dit probleem snel gevonden, precies 3 dagen na de mislukte overclock poging. Om zeker te zijn dat ik hét probleem had gevonden begon ik het aantal condensators eens te tellen op de groene printplaat van mijn overleden rekenmachine. Waarom? Daar kom je later wel achter. Het waren precies 39 condensators. Daarna ging ik alle condensator component nummers tellen en opschrijven , je weet wel, de witte nummers die langs de componenten gedrukt zijn, C1, C7, C15, C33, enzovoort.

Na 15 minuten kwam het resultaat eruit rollen. Ik had bewezen dat hét probleem inderdaad bestond. Het was geen C15 die de snelheid veroorzaakte. Het was een ander nummertje. Maar welk? Dat was gelukkig niet zo heel moeilijk te ontdekken.

Kijken op de printplaat met een vergroot glas, uitvergrote foto's bekijken. Inderdaad, hier kun je zien, met een beetje fantasie dat daar echt C7 staat. Goed verborgen onder de zwarte transistor. Ik geloofde me eigen ogen niet, dus ik ging nog maar eens tellen, kijken en vergelijken. Dit papiertje was het resultaat.

Er bleken toch nog 5 C's te missen(had ik verkeerd gekeken?). Er kwam 2 keer C2 in voor, achteraf bleek dat langs een van die tweeën een halve 4 stond. C24 was gevonden. Bleven er nog C7, C9, C10 en C12 over. C9 had ik snel gevonden, daar had ik gewoon overheen gekeken. Ook C12 en C10 had ik snel gevonden.

Maar C7? Spoorloos. Nergens te bekennen. Behalve dan de plek onder die zwarte transistor. Het moest dus wel dé overclock condensator zijn!

Ik weet zeker dat Texas Instruments hier achter zit. Alle componenten zijn fatsoenlijk aangegeven, behalve C7. Is dit toeval? We zullen het waarschijnlijk nooit weten...

Ook zullen we nooit weten waarom ik zó dom ben geweest. Was het de blijdschap dat ik de condensator had gevonden en daardoor gelijk aannam dat het C15 was, die lettertjes stonden immers vlak bij mijn gevonden condensator. Of was ik gewoon in een dip, doordat mijn Ti-83+ was overleden en daardoor ook niet goed had gekeken.

Ook dit zullen we nooit weten. Wat we wel weten is dat mijn overleden Ti-83+ goed terecht gaat komen.

Een goede reis mijn lieve Ti-83+! Hopen dat ze jouw niet verwisselen tijdens de zoektocht naar je nieuwe adres.


31-03-05
Linkkabel.nl heeft de primeur te pakken! Ik heb namelijk ontdekt welke condensator je moet vervangen als je een Ti-83+ met Revision A wilt overclocken (C7 moet je vervangen). Deze informatie is nog nooit op internet verschenen (alleen maar overclock tutorials voor Ti-83+ Revision F, daar moet je C11 vervangen). Check dit topic om er achter te komen hoe ik C7 heb ontdekt! Maar helaas had ik er maar kort plezier van, lees de woorden in het grijze vak hieronder (en hierboven) maar.....Zie ook de overclock tutorial op onze site.

31-03-05


C15 en zijn omstanders
Het begon allemaal toen ik deze site had ontdekt. Het overclocken van je Ti-83+. Ik dacht eerst ook wat bezielt je om dit te gaan doen. Maar het geeft gewoon een kick, een keer iets anders dan een pc overclocken (ieder zijn eigen mening). Zo gezegd zo gedaan. Ben op onderzoek uitgegaan en ben me in het overclocken van een Ti 83plus gaan verdiepen.

Het bleek allemaal zo simpel, een condensatortje vervangen en je GR zou 2 keer sneller moeten zijn. Als extra kon je er nog een schakelaar tussen zetten zodat je kon kiezen tussen de twee standen: ''normaal'' en ''turbo''. Aangezien ik niet mijn eigen Ti-83+ wilde gaan ''slopen'', ik wilde natuurlijk geen risico lopen, besloot ik een nieuwe te kopen.
Die zelfde avond had ik meteen beet, een 2de handse Ti-83+ gekocht voor 35 euro, goedkoper kon je ze op dit moment echt niet krijgen, de GR werd zelfs persoonlijk bij mij afgegeven, hij woonde hier een paar kilometer vandaan.

Na de deal meteen achter de soldeerbout. Condensator los gesoldeerd, draadjes en andere condensators vast gesoldeerd en klaar was het (volgens de engelse tutorials die ik had gevonden). Niets bleek minder waar, hij ging maar niet sneller, ik probeerde van alles. Maar het lukte niet. Ik ging hulp zoeken op scholieren.be maar hier schoot ik niet echt mee op, er waren niet zo veel techneuten actief daar. Toen maar op GoT mijn vraag gesteld en op CO kwam ik toevallig ook iemand tegen die zijn grafische rekenmachine aan het overclocken was. In die zelfde tijdsperiode was ik ook alvast een overclock tutorial aan het schrijven om iedereen mee te laten genieten. Dit is de eerste Nederlandse tutorial over het overclocken van je rekenmachine!

Maar goed, back on topic. Al snel kwam ik erachter dat er minstens twee verschillende type Ti-83+ rekenmachines zijn: de Ti-83+ Revision A en de Ti-83+ Revision F. En ja, je raadt het al: alle engelse tutorials die ik had gevonden waren voor Revision F geschreven en ik had een Revision A model. Dat is pech hebben! C11 (de condensator die moest worden vervangen) had als functie in Revision F om de snelheid te bepalen, bij Revision A bleek C11 voor de voeding te zijn. Daarom merkte ik dus geen snelheids verschil....

Ik zat niet stil en dook nog verder in de techniek van de Ti-83+. Zo had ik de datasheet van de Z80 gevonden. De Z80 is de processor van de Ti-83+ en Ti-83, vergelijk het maar met een Pentium. Ik moest pin 6 hebben van deze processor, vanuit deze pin wordt de snelheid geregeld met onder andere een condensator. Het bleek C5 te zijn in plaats van de beruchte C11. Test periodes gingen voorbij. Maar helaas, ook C5 was het niet. Er waren nog aan aantal opties over C2 en C15. Ik kreeg een tip van iemand dat het C15 wel eens zou kunnen zijn. Maar eerst C2 testen dacht ik, die lag het dichtste bij pin 6. Helaas, C2 was het ook niet. Alle hoop was gevestigd op C15. De test opstelling was gereed.

Klik hoorde ik toen ik op de [ON] toets drukte. RAM CLEARED verscheen op het display. Het duurde wel allemaal heel lang, hij was erg sloom, maar de rekenmachine deed wel zijn normale procedure. Die sloomheid had een reden, ik had namelijk aan C15 parallel een 100pF condensator gesoldeerd, dit zou de GR in theorie minstens 3x moeten vertragen.

Tot mijn vreugde bleek het inderdaad C15 te zijn, hij moest ruim 2 seconden denken om de uitkomst van 1+1 te geven. Ik rende weer naar mijn soldeerstekkie en begon C15 los te maken. Dit is het resultaat, niet bepaald een geslaagd missie zoals je kunt zien. Nou moet je niet gaan lachen, maar zo zag het er dus uit vóór deze mislukte operatie. Iedereen natuurlijk benieuwd hoe dit kleine ongelukje kon gebeuren:

Nee, ik heb niet met de gasbrander gespeeld. Nee, ik had van te voren ook geen alcohol op. En nee, ik heb ook geen soldeerbout van 100 Watt gebruikt. Ik schoot gewoon wat uit.....en ja...toen ging C2 opeens los (was al krakkemikkig omdat ik er al aan had zitten prutsen om te kijken welke condensator ik nu moest hebben). Die moest dus maar weer vast gezet worden. Zo gezegd zo gedaan, maar ik gebruikte te veel tin en er hoopte zich één grote tin hoop op de groene Ti-83+ printplaat (ik was te ongeduldig). Ik dacht slim te zijn en het tin weg te zuigen met mijn de-soldeerpomp, zo'n ding zuigt het hete tin op, maar opeens zoog ik R6 en C2 mee! Na veel gepruts en gezoek later en de halve de-soldeerpomp gemold te hebben had ik eindelijk de heilige C2 en R6 weer gevonden, godzijdank wat was ik blij! Gebprobeerd om de twee weer op de juiste plaats te solderen, maar het lukte niet echt. Tot mijn grote ergernis heb ik ook wat sporen op de printplaat gemold met een platte kop schroevendraaier (als je goed kijkt kun je het zien).

Uiteindelijk na 2 uur gevochten te hebben met mijn Ti-83+ had ik de strijd opgegeven, de witte vlag kwam te voorschijn. Volgens mij voelde de Ti-83+ zich op dit moment wel zéér machtig. C2 had ik redelijk goed terug op zijn plaats gekregen, maar R6 was één grote ramp.

Ik was wel benieuwd hoe mijn grafische rekenmachine zou reageren als ik er nu batterijen in zou stoppen.

ZWART op het display. Dat was het enige wat ik te zien kreeg.....

R.I.P Ti-83+
27-03-05 --- 31-03-05

De ellende begon eigenlijk nu pas. Er was iets mis met C15. Lees het verhaal ''De grote wisseltruc'', om de waarheid te achterhalen.

Is dit een vermelding waard voor het Guinness book of records? In 4 dagen tijd je Ti-83+ om zeep helpen.

21-03-05
Ik heb een 2de hands Ti 83+ gekocht. Deze rekenmachine ga ik overclocken, als dit allemaal goed gaat wordt de Ti Overclock tutorial snel afgemaakt zodat jij het straks ook bij je eigen GR veilig kan doen.

19-03-05
De tutorial die beschrijft hoe je winamp op afstand kan besturen doormiddel van je rekenmachine is af. Ook word er gewerkt aan de overclock tutorial voor de Ti-83+ / Ti-83. allebei de tutorials kun je bewonderen op de tutorial pagina.

13-03-05

[Ti-83(+) Overclocken] Als het mee zit staat er binnen enkele weken een Nederlandse tutorial op linkkabel.nl over hoe je een Ti-83 of Ti-83+ kan overclocken! Er is vrij weinig over te vinden, dus gun mij wat tijd. Ook zit er een groot risico aan, als het verkeerd gaat, dan is je rekenmachine voor goed kapot. Als je nog tips of andere handige links hebt m.b.t rekenmachines overclocken, laat het mij weten.
[Winamp Control] Ook staat er binnen enkele weken een tutorial op linkkabel.nl over het besturen van Winamp met je grafische rekenmachine. Zo kun je dus op afstand Winamp op de computer bedienen. Erg leuk en zéér handig.

12-03-05
Zoekfunctie van google op linkkabel.nl gemaakt. Nu kun je snel zoeken door deze site!

02-02-05

Eindelijk is het zo ver! We hebben een nieuwe tutorial pagina gemaakt. Uiteraard staat hier een hele handige tutorial in over het spieken met Ti NoteFolio. Voor de rest zijn de tutorials nu in categorieën wat het nog overzichtelijker maakt.

31-01-05
Deze week komt alweer de derde tutorial voor het maken van spiekbriefjes. Maar met dit programma kun je echt alles wat je maar wilt. Word documenten naar je GR verzenden, kladblok bestanden, kopieren, plakken, echt alles! Tevens heeft dit programma een gelikte interface, de oplossing om goede punten voor je proefwerk te halen! Binnenkort op de Tutorial pagina te bewonderen. Een tipje van de sluier is al gegeven, kijk maar eens op de download pagina.....

16-01-05
Na lang wachten is het eindelijk zo ver! Ti Connect werkt weer onder Windows XP met Service Pack 2 (SP2). De nieuwe versie heeft als naam gekregen Ti Connect 1.6, de opvolger van Ti Connect 1.5. Dus mensen die Windows XP met SP2 draaien, je kunt weer Ti Connect gebruiken, je kunt dit programma op de download pagina vinden!


10-01-05

Er is een nieuwe webshop geopend dat qua kleuren beter past bij de site. Tevens zijn er een heleboel nieuwe producten toegevoegd, zoals een Texas-Music Kabel. Bekijk de webshop en de nieuwe producten zelf! Veel plezier met shoppen!

04-01-05
Na 2 dagen hard werken aan de tutorial is hij eindelijk af. Muziek uit je rekenmachine is nu werkelijkheid geworden! Lees er alles over in de nieuwe tutorial. Ook komt er binnenkort een tutorial die de ultieme manier van spieken beschrijft! Op een wel hele simpele manier! Houd linkkabel.nl in de gaten!

03-01-05
Muziek uit je Ti-83, Ti-83+ én Ti-84+...binnenkort een duidelijk handleiding! En een handleiding zoals jullie gewend zijn van deze site. Veel foto's, duidelijke taal. Binnen no-time heb jij van je rekenmachine een muziek speler gemaakt die je op je stereo kan aansluiten. Tutorial volgt deze week! Houd de site in de gaten.

01-01-05

De FAQ is deze dag helemaal overhoop gehaald. Er zijn een heleboel onnodige vragen & antwoorden weggehaald en de teksten zijn verbeterd.

01-01-05
Als je probeert Ti-Graph Link te installeren op je computer, dan kun je deze foutmelding krijgen wanneer je wilt beginnen met installeren. De oplossing is eindelijk gevonden door linkkabel.nl. Hier staat uitgelegd hoe je dit probleem oplost!

 


--- 2004 archief ---


26-12-04

Vandaag zijn er weer 3 nieuwe tutorials bij gekomen. Ook zijn oude tutorials herzien. Tevens is de index pagina van de tutorials ook aangepast zodat het nu nog overzichtelijker is! Veel plezier met de nieuwe tutorials!

22-12-04
Na lang wachten is het toch nog allemaal goed gekomen! www.linkkabel.nl is nu een feit! Voortaan hoef je niet meer het ellendige lange adres in te typen, nee, nu typ je gewoon www.linkkabel.nl in en je bent er meteen! Natuurlijk blijft het oude adres ook nog altijd bestaan!

10-12-04

Eindelijk krijgen we een mooie domeinnaam. WWW.LINKKABEL.NL. Zet deze site dus alvast bij je favorieten. De domein naam word binnen 1.5 week actief. Je kunt deze site natuurlijk ook nog altijd via het oude adres bereiken: http://members.home.nl/linkkabel.

03-12-04
Verzending duurt deze maand wat langer dan normaal. Aangezien de kerst en Oud&Nieuwer weer aankomt, wil iedereen weer kaartjes naar elkaar sturen. Dit is elk jaar weer een ramp voor de TPG Post omdat er een grote mega drukte onstaat. Ook de linkkabels ondervinden in december tijdens de post een vertraging van mischien wel enkele dagen. Houd hier rekening mee.

29-11-04
Er is sinds een paar dagen, weer een gastenboek op de site. Met het oude gastenboek hadden we nogal problemen. Deze is toen ook voor een paar maanden verwijdert, maar we hebben weer een nieuwe gastenboek! We hopen dat deze iets langer blijft leven. Zet dus al je commentaar in het gastenboek.


25-11-04

Texas instruments die de beste grafische rekenmachines maakt op de wereld bezoekt al een tijdje onze site. Waarom? We zouden het niet weten. Mischien vinden ze onze site leuk, mischien niet. Hier kun je een screenshot vinden ''ter bewijs''.

23-11-04

Nu binnenkort de webshop eraan komt en het bestel formulier hier op deze site verdwijnt, werd het wel eens tijd voor een nieuw logo. Dat hebben we dus ook maar gemaakt. De komende tijd gaan we nog meer aan de site veranderen. Zo is de home pagina alweer qua tekst en lay-out verandert. Maar andere pagina's worden ook weer helemaal opnieuwe in elkaar gebouwd. Zodat we een mooie overzichtelijke site krijgen.

21-11-04
We zijn al een tijdje druk bezig om een online webshop te maken zodat bestellen voortaan veel makkelijker gaat en een snellere afhandeling voor onze klanten. De webshop zijn we op dit moment aan het testen en binnen 2 weken zal deze webshop online worden geplaats! Uiteraard word er weer een klein feestje gehouden met super kortingen die wel op kunnen lopen tot 40%! Het is in de toekomst de bedoeling dat deze site en de webshop van elkaar worden gescheiden.

11-11-04
Jaja, tot en met 30 November 2004 kun je nu ook Casio-PC linkkabel bestellen! Dit is een eenmalige actie! De casio-pc kabel ondersteund alle CFX rekenmachines, van de aller oudste (de zwarte) tot de allernieuwste die nog niet eens in Nederland verkrijgbaar zijn! De Casio-PC Kabel kost 12.50! Heb jij interesse in een Casio linkkabel? - Actie is helaas voorbij.

30-10-04

De linkkabel kit is nu blijvend in prijs verlaagd! Ja, echt waar! Geen 5 Euro meer maar 4,5 Euro! Dit is wel een hele aantrekkelijke prijs om je linkkabel zelf in elkaar te prutsen! De Linkkabel Kit blijft vanaf nu dus 4,5 Euro, een spot prijs!

23-10-04

''De 10 Euro Linkkabel'' tipt deze site aan zijn bezoekers die veel handige programma's willen voor de Ti-83+. Onderandere vele zelfgemaakte wiskundige progamma's! Met alle functies die je maar kunt bedenken.


22-10-04
Ti Connect/Ti-Graph Link kan niet goed werken onder Windows XP als je Service Pack 2 hebt geinstalleerd! Let hier dus op! Service Pack 2 is een hele grote update van Microsoft die er voor zorgt dat je computer nog veiliger word en stabieler word. Helaas werkt dit in het nadeel van sommige programma's. Programma's die het eerst wel gewoon deden doen het opeens niet meer. Dit komt dus allemaal door Service Pack 2!
Zodra er een nieuwe versie van Ti Connect uit is die wel goed werkt onder Windows XP met Service Pack 2 laat ik het meteen weten! DE OPLOSSING IS GEVONDEN! ER IS EEN NIEUWE TI-CONNECT UIT! KLIK HIER.
Orgineel bericht:
Texas Instruments apologizes for any inconvenience but currently, TI is not supporting the Windows® XP Service Pack 2 with any TI desktop software. This Windows® XP update is new and makes a multitude of changes to the Windows® XP operating system, many of which have not been tested against our software to verify that the peak performance and maximum stability that you have come to expect from Texas Instruments software products has been preserved. Texas Instruments thanks you for your patience as we work towards a solution.
(bron: www.ti.com)


1
9-10-04
Er is al een tijdje een nieuwe linkkabel in productie, vele mensen hebben deze kabel al. Echter waren er helaas nog geen foto's beschikbaar en waren mensen op eens wel heel erg enthousiast toen ze opeens een mooie zwarte kabel in de bus kregen in plaats van de oude witte kabel. Wil jij deze zwarte linkkabel ook eens bekijken. Ga dan naar de foto pagina! Tevens vind je daar meer foto's onderandere ook over de Ti-Ti Kabel. Ook vind je hier nog foto's van de ''oude witte'' kabel.

18-10-04
Wil jij ook een linkkabel maar vindt jij op een andere site de linkkabel nóg goedkoper dan op deze site? Laat het mij dan weten, dan krijg jij de linkkabel voor die prijs + nog eens 10% korting, makkelijker kunnen we het niet maken, wel leuker! Deze actie is geldig het hele jaar (2004) door!


17-10-04
Als je iets probeert te verzenden/ontvangen met het programma Ti-Graph Link, kun je deze fout tegenkomen. Vervelend, maar er is een oplossing gevonden! Volg dit stappenplan en je bent er voorgoed vanaf!
 
- - Linkkabel.nl is een onderdeel van ROFAR - © 2003-2013 - Contact