logo

   
  > Faq > Ik heb een vraag over mijn rekenmachine met betrekking tot wiskunde...    
 

Veel gestelde vragen over je GR als je hem gebruikt bij het vak wiskunde of een ander vak waar je je GR vaak nodig bij hebt (natuurkunde bijvoorbeeld).

vraagHelp! Waarom kan ik geen breuken toets op mijn Ti-83(+)/Ti-84+ vinden?
Er zit inderdaad geen breuken toets op deze grafische rekenmachines, maar denk eens logisch na. Een breuk is gewoon een deling. Toets hem dan ook in als een deling.
Voorbeeldje:Je hebt een breuk deling en je wilt hem in je GR intypen. Typ dan dit in op je GR:
(3/5)
Het schuine streepje is gewoon de deel toets.

Optellen van breuken doe je op de volgende manier:
(3/5)+(2/3)

De uitkomst is een decimaal getal, dit kun je omvormen tot een breuk met de >FRAQ toets. Te vinden in het menu [MATH], optie 1. Zie screenshot hiernaast voor verduidelijking.

deling op GR


vraagWat betekent die E achter mijn getal, bijvoorbeeld 3.4E4?

Dit is de wetenschappelijke notatie. Lees het als: 3.4 * 10^4 oftewel 34000. Je krijgt deze notatie als je GR op SCI staat ingesteld ([MODE] -> Sci). De E kun je ook zelf intypen door: [2ND] -> [,] in te drukken.


vraagOeps, mijn X-as en mijn Y-as is verdwenen, tevens doet mijn grafieken venster gek, ik krijg niks te zien of alleen maar puntjes. Wat nu?

Stop! Niet je GR resetten zoals de meeste mensen doen. In het menu FORMAT moet alles vanuit links gezien geselecteerd zijn, [2ND] -> [ZOOM]. Zie de afbeelding hiernaast voor verduidelijking.
format
 
- - Linkkabel.nl is een onderdeel van ROFAR - © 2003-2013 - Contact