logo

   
  > Faq > Ik heb een vraag over de software voor de Ti-xx    
 

vraagIk wil zo'n linkkabel, alleen ik heb geen idee hoe je zoiets moet aansluiten en hoe je de software moet installeren?
Lees eens de beginners guide, hier worden de basis stappen uitgelegd. Er wordt tevens meteen doorverwezen naar de desbetreffende tutorials.


vraagWelke software heb ik nodig?
Ti Connect en/of Ti GraphLink heb je nodig. Uitleg over deze programma's staat op de tutorial pagina. Ti Connect is puur voor het verzenden van bestandjes/spelletjes. Ti GraphLink is puur voor het maken en verzenden van spiekbriefjes. Downloaden kan trouwens hier.


vraagIk heb Windows XP en ik kan maar niks verzenden/ontvangen met Ti-Graph Link?
Dat kan best kloppen, op de ene computer werkt Ti Graphlink wel onder Windows XP bij de ander niet. Wat je kunt doen is Ti Connect te gebruiken, dit programma kun je vinden in de download sectie en daarna Ti Graphlink verwijderen. Kijk anders ook eens op de tutorial pagina hoe je Ti-Graph Link nu precies moet instellen zodat alles naar behoren werkt. Krijg je een 16bit error tijdens de installatie, lees dan even verder deze tutorial door, daarin staat de oplossing vermeld.


vraagIk kan nu teksten overzetten met Ti Graph-Link, maar in me rekenmachine krijg ik dan geen constant blijvend lettertype. Het gaat van hoofdletters naar kleine letters. Moet ik dan een instelling veranderen?
Nee, het is heel simpel eigenlijk, typ gewoon je spiekbriefje in hoofdletters op de computer. Dan krijg je een fatsoenlijke tekst op je rekenmachine te zien. Dit geldt alleen voor de Ti-83 mensen. Iedereen die een Ti-83+ of Ti-84+ heeft kan gewoon in kleine letters typen in Ti-GraphLink. In deze rekenmachines worden namelijk de kleine letters wel allemaal écht klein weergegeven.


vraagAls ik Ti-Graph Link of Txtview of Calctext probeer te installeren op mijn computer met windows XP krijg ik een foutmelding met onder andere deze regel: 16-bits MS-DOS-subsysteem.
Een bestandje is hoogst waarschijnlijk beschadigd op je computer. Maar de oplossing is gevonden. Die tutorial volgen en je kunt de programma's probleemloos installeren.


vraagTi Connect vraagt om Microsoft .NET framework 1.1?

Dan heb je dat niet geinstalleerd. Download het op onze download pagina!


vraagTi Notefolio Creator vraagt om MS .NET Framework 1.01?
Even downloaden en installeren.


vraagAls ik mijn rekenmachine op de computer aansluit met behulp van de linkkabel, dan wordt mijn rekenmachine heel sloom of reageert hij niet meer?
Geen paniek! Dit hoort zo! Laat je rekenmachine gewoon met rust als hij aan je computer zit. Zodra de rekenmachine weer loskoppeld, werkt hij weer normaal.


vraagTi Connect en Windows XP met SP2, gaat dat samen?
Ja hoor. Ti Connect 1.6 werkt met Windows XP SP2. Je kan Ti Connect 1.6 hier downloaden, en op de tutorial pagina staan uitgebreide handleidingen over het installeren en instellen van Ti Connect 1.6.


vraagHelp mij eens! Er zijn zoveel Ti Connect versies, welke moet ik hebben?
Even deze tutorial lezen.


vraagAls ik iets naar het Archief wil verzenden met Ti-GraphLink krijg ik een error dat hij het bestandje niet kan verzenden?
Helaas, dit probleem is al langer bekend en er is geen oplossing voor. Je moet je bestandjes dus eerst naar het RAM verzenden en daarna kun je ze op je rekenmachine in het Archief zetten. Bestandjes in het Archief zetten doe je zo:
[2nd] > [+] > [2: Mem Mgmt/Del...] > [1: All]
Zoek bestandjes zonder sterretje in die lijst op en druk 1x op [ENTER]. Er komt nu een sterretje voor de naam van het betreffende bestand te staan. Het bestandje zit nu in het archief.


vraagWaarom kan ik geen zelfgemaakte spiekbriefjes die gemaakt zijn in Ti-Graph Link naar mijn Ti-84+ verzenden?
Een veel voorkomend probleem is dat wanneer je iets naar een Ti-84+ verzendt, je een error krijgt tijdens de verzending. Dit komt in de meeste gevallen voor bij zelf gemaakte spiekbriefjes die in Ti-GraphLink zijn gemaakt. Ook kan deze error komen wanneer je spelletjes of andere programmatjes naar je Ti-84 plus probeert te verzenden. Erg vervelend allemaal. Gelukkig heeft linkkabel.nl ook een Ti-84+ en is op onderzoek uitgegaan. Het resultaat van ons onderzoek is dat een programma op de Ti-84+ dé dader is. Het heeft de naam: Transfrm. Dit staat standaard op elke Ti-84plus geinstalleerd (onder de APPS knop). Verwijder dus het programma Transfrm om probleemloos spiekbriefjes en andere spellen/programma's naar je Ti-84+ te verzenden. Mocht dit bij jouw Ti-84 niet werken, laat het ons dan even weten!

 
- - Linkkabel.nl is een onderdeel van ROFAR - © 2003-2013 - Contact