logo

   
  > Faq > Ik heb een vraag over de spellen & programma's op mijn rekenmachine    
 

vraagWat is een Shell?
Dat is een programma die het mogelijk maakt om bepaalde spellen en programma's te laten draaien. Je kunt een shell vergelijken met Windows, deze Shell (besturingssysteem) maakt het mogelijk om allerlei programma's en games te laten draaien op je computer. Voor de grafische rekenmachines worden shells vooral gebruikt om games te spelen. De twee bekendste zijn Ion en MirageOS. Kort samengevat is een Shell een programma die een schil vormt rondom een groep andere programma's op je rekenmachine.


vraagWat is het beste ''stuur'' programma (shell) voor een Ti-83 om spelletjes te spelen?

Ion 1.6 herkent (bijna) alle spellen. Dé beste shell voor de Ti-83 om al je spelletjes fatsoenlijk te kunnen spelen. Zonder Ion 1.6 kun je de meeste spellen niet spelen. Downloaden kun je hier doen. Uitleg over Ion vind je hier.

vraagWat is het beste ''stuur'' programma (shell) voor een TI-83+ om spelletjes te spelen?
Mirage OS, net zoiets als Ion 1.6, alleen met veel meer opties. Met dit programma kun je bijvoorbeeld ook wachtwoorden opstellen, mappen maken, spellen daarin verplaatsen, zeg maar net zoiets als Windows Verkenner. Dit programma indexeert niet alleen Ion spellen, maar (bijna) alle spellen die op je GR staan(zoals basic games). Mirage OS kun je alleen op je TI-83+/TI-84+ gebruiken. Downloaden kun je hier doen. Uitleg over MirageOS vind je hier.


vraagWat is het beste ''stuur'' programma (shell) voor een TI-83+ om spelletjes te spelen?
Mirage OS, net zoiets als Ion 1.6, alleen met veel meer opties. Met dit programma kun je bijvoorbeeld ook wachtwoorden opstellen, mappen maken, spellen daarin verplaatsen, zeg maar net zoiets als Windows Verkenner. Dit programma indexeert niet alleen Ion spellen, maar (bijna) alle spellen die op je GR staan(zoals basic games). Mirage OS kun je alleen op je TI-83+/TI-84+ gebruiken. Downloaden kun je hier doen. Uitleg over MirageOS vind je hier.
Let op! Ion werkt niet op de Ti-84(+). Daarom moet je dus MirageOS hebben.vraagIk wil eigenlijk alleen maar spiekbriefjes op mijn rekenmachine zetten, welk programma kan ik het beste gebruiken en hoe werkt dat allemaal?
Ti-83:
Txtview is absoluut het mooiste programma met de beste weergave van het spiekbriefje op je Ti-83. Maar je hebt het niet perse nodig! Om super snel spiekbriefjes te maken, kan je het beste Ti graph Link gebruiken.
Ti-83+:
Notefolio is het mooiste programma met beste weergave van je spiekbriefjes op de Ti-83+. Makkelijk in gebruik zowel voor op de PC als op je rekenmachine. Uitleg vind je hier. Vind je deze twee programma's toch niet handig? Dan kun je nog altijd voor Txtview kiezen. Of lekker simpel en snel spiekbriefjes maken met Ti graph Link.
Ti-84+
Voor de Ti-84+ kun je het beste Notefolio gebruiken. Maar ook Txtview kun je gebruiken. Met een omweg kun je ook nog Ti Graphlink gebruiken als je wilt.

vraagWat vind het linkkabel.nl team de beste spiekprogramma's voor de GR?

Ti-83
Ti-graphlink
Ti-83+
Ti-graphlink
Ti-84+
Notefolio

Waarom toch de hele tijd Ti-graphlink zou je denken. Simpel, je kunt erg snel spiekbriefjes maken én je kunt ze meteen op je rekenmachine openen. Zonder eerst allerlei andere programma's te hoeven benaderen.


vraagWaar kan ik allemaal leuke spellen downloaden voor mijn Texas Instruments grafische rekenmachine?
Op ticalc.org kun je zéér veel downloaden. Kies hier je rekenmachine uit en je gaat meteen naar de goede pagina toe:
Ti-83 basic games:
Deze kun je in de meeste gevallen zonder zogenaamde ''shell'' spelen, zo niet, gebruik dan Ion.
Ti-83 Ion asm games:
Voor deze games heb je een ''shell'' nodig (Ion in dit geval), uitleg vind je hier.

Ti-83+ basic games:
Deze kun je in de meeste gevallen zonder zogenaamde ''shell'' spelen, zo niet gebruik MirageOS
Ti-83+ Ion asm games
Voor deze games heb je een ''shell'' nodig (Ion in dit geval), uitleg vind je hier, maar je kunt ook MirageOS gebruiken (wordt aangeraden!)
Ti-83+ MirageOS asm games:
Om deze games te kunnen spelen, heb je MirageOS nodig.
Ti-83+ Flash games:
In de meeste gevallen heb je voor deze games ook MirageOS nodig. Let er op dat je deze games in je Archief (flash geheugen) moet plaatsen. Ze zijn ook vaak via de APPS knop te benaderen.

Ti-84+ basic games:

Deze spelletjes kun je meestal gewoon meteen spelen zonder speciale ''Shell''. Mocht het spel niet opstarten, gebruik dan MirageOS om het spel als nog fatsoenlijk op te starten.
Ti-84+ Ion asm games:
Ion games kun je óók op de Ti-84+ afspelen, je hebt echter dan de shell MirageOS nodig in plaats van Ion.
Ti-84+ MirageOS asm games:
Deze games kun je alleen spelen als je MirageOS op je Ti-84+ hebt staan.
Ti-84+ Flash games
Ook voor deze spellen heb je MirageOS nodig. Tevens moet je deze games in het Archief (flash geheugen) plaatsen. Ze zijn ook vaak via de APPS knop te benaderen.


vraagIk krijg een Error als ik een spel probeer te starten?
Klik hier. Mischien staat je Error erbij. Zo niet, dan heb je Ion of MirageOS nodig om het spel te starten.


vraagIk kan nu teksten overzetten met Ti Graph-Link maar in me rekenmachine krijg ik dan geen constante blijvend lettertype het gaat van hoofdletter naar kleine letters. Moet ik dan een instelling veranderen?
Nee, het is heel simpel eigenlijk, typ gewoon je spiekbriefje in hoofdletters op de computer. Dan krijg je een fatsoenlijke tekst op je rekenmachine te zien. Dit geld alleen voor de Ti-83 mensen. Iedereen die een Ti-83+ of Ti-84+ hebben, kunnen gewoon in kleine letters typen in Ti Graph-Link. In deze rekenmachines worden namelijk de kleine letters wel allemaal écht klein weergegeven.


vraagOeps, mijn X-as en mijn Y-as is verdwenen, tevens doet mijn grafieken venster gek, ik krijg niks te zien of alleen maar puntjes. Wat nu?

Stop! Niet je GR resetten zoals de meeste mensen doen. In het menu FORMAT moet alles vanuit links gezien geselecteerd zijn, [2ND] -> [ZOOM]. Zie de afbeelding hiernaast voor verduidelijking.
format

vraagHoe moet ik iets in het Archief zetten?
Toets de volgende knoppen in:
[2nd] > [+] > [2: Mem Mgmt/Del...] > [1: All]
Zoek bestandjes zonder sterretje in die lijst en druk 1x op [ENTER], er komt nu een sterretje te staan. Het bestandje zit in het archief.


vraagWaarom krijg ik scheefbeeld op mijn GR bij het openen van MirageOS én hoe kan ik het oplossen?
Mensen die in 2005 een Ti-83+ hebben gekocht kunnen te maken krijgen dat MirageOS niet goed wordt weergegeven op hun scherm. Dit heeft te maken dat Ti-83+ versies uit 2005 een andere LCD driver bezitten dan de eerdere versies. Zo wordt MirageOS scheef weergegeven, zoals op deze foto te zien is. Heb je ook last van dit probleem, download dan nu de MirageOS LCDFix versie. Dit bestand bevat de gefixte versie voor MirageOS. Verwijder éérst de oude ''verkeerde'' MirageOS van je GR. Upload daarna de ''goede'' versie van MirageOS. Je vind de gefixte mirageOS op onze download pagina.


vraagWaarom kan ik zelfgemaakte spiekbriefjes die gemaakt zijn in Ti-Graph Link NIET naar mijn Ti-84+ verzenden?
Een veel voorkomend probleem is dat wanneer je iets naar een Ti-84+ verzend, je een error krijgt tijdens de verzending. Dit komt in de meeste gevallen voor bij zelgemaakte spiekbriefjes die in Ti-GraphLink zijn gemaakt. Ook kan deze error komen wanneer je spelletjes of andere programmatjes naar je Ti-84 plus probeert te verzenden. Erg vervelend allemaal. Gelukkig heeft linkkabel.nl ook een Ti-84+ en is op onderzoek uitgegaan. Het resultaat van ons onderzoek is dat een programma op de Ti-84+ dé dader is. Het heeft de naam: Transfrm. Dit staat standaard op elke Ti-84plus geinstalleerd (onder de APPS knop). Verwijder dus het programma Transfrm om probleemloos spiekbriefjes en andere spellen/programma's naar je Ti-84+ te verzenden. Mocht dit bij jouw Ti-84 niet werken, laat het ons dan even weten!

 
- - Linkkabel.nl is een onderdeel van ROFAR - © 2003-2013 - Contact